Srpski meteorolog objavio novu prognozu, evo kakvo nas vreme očekuje do 1. maja

Đorđe Đurić izneo je novu vremensku prognozu do kraja aprila. Dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i najverovatnije je da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima.
Sputnik

 

U noći između subote i nedelje biće ponovo vedro i veoma hladno, uz pojavu slabog mraza na 2 metra, dok se pri tlu mraz očekuje u većini predela. Minimalna jutarnja temperatura biće u nedelju ujutro slična kao i danas i kretaće se od minus 1 stepen Celzijusa do 5 stepeni u nižim predelima, a na Pešteru do minus 5. Tokom dana biće toplo, maksimalna temperatura do 21 stepen, u Beogradu do 19.

Dakle, ovaj vikend može doneti veliku opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po kulture pri tlu, tako da su obavezne adekvatne mere i zaštite. Mraz ovog vikenda može naneti samo dodatne štete već mnogo oštećenim kulturama od prethodnih mrazova tokom aprila i marta.

Dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i najverovatnije je da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima.

U Srbiji u nedelju jutro vedro i veoma hladno, ponegde uz slab mraz, dok se prizemni mraz očekuje u većini predela. U dolinama i kotlinama očekuje se magla. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od minus 1 do 5 stepeni, pri tlu niže, a maksimalna dnevna od 17 do 21. Nakon jutarnjih 5 stepeni, maksimalna temperatura tokom dana u Beogradu 19.

U Srbiji u ponedeljak povećanje oblačnosti. Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11 stepeni na severozapadu do 19 na jugoistoku Srbije.

U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16 stepeni, u Beogradu do 13.

Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije. Maksimalna temperatura od 18 stepeni na severozapadu do 26 na jugu Srbije, u Beogradu u zavisnosti od dana od 19 do 24 stepena.

Komentar