Lajović otkrio za Sputnjik šta ga brine pred nastup u Beogradu

Dušan Lajović, srpski teniser, rekao je za Sputnjik sport da se nada da će narednih dana u Beogradu biti lepše vreme, kako bi predstojeći Srbija open, koji počinje 19. aprila, biti idealan za učesnike.
Sputnik
Zašto je Novak bio razočaran u svog trenera? /video/

Reprezentativac Srbije je učestvovao u žrebu za takmičenje, a u srpskoj prestonici je već nekoliko dana, s obzirom na to da je učešće na turniru u Monte Karlu završio već u prvom kolu, a u Beogradu će startovati iz drugog.

„Nisam odmarao, odmah sam krenuo da treniram, svaki dan je bitan. Ne igram prvo kolo, imam još dva dodatna dana da se pripremim i to je dobra stvar“, rekao je Lajović.

Igrači su se i u Monte Karlu suočili sa teškim vremenom, a naš sagovornik se nada da će u Beogradu biti drugačije.

„Nisu laki uslovi za treniranje, svi se nadamo poboljšanju vremenskih uslova, za sad ne obećava, teško je vreme, hladno i nije lako za igru, ali takvi su uslovi i svi se snalazimo“, dodao je Lajović.

Činjenica da se turnir igra u Beogradu mnogo znači za srpske tenisere jer neće morati da budu u karantinu kao što je slučaj na takmičenjima u inostranstvu.

Lajović otkrio za Sputnjik šta ga brine pred nastup u Beogradu

„Već mesecima živimo takav život, ni ovde nije drugačije osim činjenice da igrači koji su stanovnici Beograda mogu da spavaju kod svojih kuća. Ipak, 80 odsto vremena provodimo u tom propisanom protokolu. Dobra stvar je biti kod kuće u tim okolnostima i spavati u svom krevetu, što nije česta situacija. Igrati turnir i spavati kod kuće – to je odlično i mislim da će pozitivno da utiče na turnir i pripreme. Nadam se da ćemo imati dobro vreme, da neće padati kiša“, istakao je Lajović.

On će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela Robertasa Berankisa i Federika Delbonisa.

O turniru u Beogradu nedavno je za Sputnjik sport, u emisiji Miljanov korner, govorio direktor turnira, Đorđe Đoković.

► Đoković i Karacev mogu da se sretnu i pre finala u Beogradu!

► Srbija dobija još jedan turnir – zagrevanje za Rolan Garos

► Novak: Jako sam uzbuđen /video/

Komentar