Zaharova: NATO podstiče Kijev na produžetak konflikta u Donbasu

NATO podstiče ukrajinske vlasti da održavaju napetost u Donbasu, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Sputnik
NATO - vojni savez koji treba da se bavi pitanjima bezbednosti, opet se igra Kijevom. Nalazeći se u kontaktu i tesnim vezama sa kijevskim režimom, Alijansa ne izražava zabrinutost zbog onoga što se dešava u Donbasu, već obrnuto, još više podstiče kijevske političare, te usijane glave na tzv. velika dela, i to se dešava već mnogo godina. Ginu deca, žene, stariji ljudi “, rekla je ona za „Vesti FM“.

Kritikovala je i Evropsku uniju, istakavši da nijednom još nisu izrazili zabrinutost niti izneli zahteve prema zvaničnom Kijevu da se pokaju ne samo zbog premeštanja snaga, nego i ubistva civila.

Moskva: Amerika i NATO svesno pretvaraju Ukrajinu u „bure baruta“

„Nećete naći nijedan javni poziv, oštar, Kijevu da odustane od onoga što radi, da se vrati za pregovarački sto, i da prekine taj međunarodni politički bezobrazluk. Ništa od toga nije bilo“, rekla je Zaharova.

Brisel je, upravo suprotno, pooštrio retoriku ne prema kijevskom režimu nego prema Rusiji prebacujući na nju odgovornost za ono se dešava u Ukrajini.

Pročitajte još:

Komentar