Sa jedne strane Teo i Pefi, a sa druge Voja – Stojanović u slavnom italijanskom klubu

Voja Stojanović, nekadašnji MVP juniorske Evrolige, novi je košarkaš Fortituda iz Bolonje, prenosi lokalni portal „Bolonja basket“.
Sputnik

Stojanović, koji ove takmičarske godine nije imao ekipu, u nastavku sezone nosiće dres slavnog italijanskog kluba.

Dvadesetčetvorogodišnji srpski košarkaš prethodnih šest godina proveo je u Italiji igrajući za Orlandinu, Torino i Kremonu, a sada ga čeka Fortitudo.

Stojanović je dete Crvene zvezde sa kojom je osvojio juniorsku Evroligu, bio je i član prvog tima, a 2015, sa svega 18 godina, odlučio je da ode put Italije.

Tri sezone nosio je dres Orlandine, bio je i kapiten ekipe i jedan od najboljih igrača, a 2018. potpisao je višegodišnji ugovor sa Torinom.

Ipak, stvari se nisu odvijale najbolje u ovom klubu, brzo je došlo do raskida saradnje i narednih godinu i po dana proveo je u Kremoni sa kojom je osvojio Kup Italije.

Prošlog leta odlučio je da napusti Kremonu, a sve do ovih dana bio je slobodan košarkaš. Odlučio je da prihvati poziv Fortituda i u nastavku sezone gledaćemo ga u dresu slavne ekipe. 

Podsećamo, u Virtusu iz Bolonje, velikom gradskom rivalu Fortituda, igraju Stefan Marković i MilošTeodosić, dok je trener legendarni Saša Đorđević.

Fortitudo je trenutno deseta ekipa italijanskog prvenstva i vodi žestoku borbu za plasman u plej-of.

Crvena zvezda ubedljivo poražena od Milana

Dabl-dabl Jokića u novoj pobedi Denver Nagetsa

„Srpski jednorog“ se razgoropadio, ali nije mogao sam protiv Dončića i Dalasa /video/

Komentar