Dominacija Partizana – 17 pobeda u nizu!

Fudbaleri Partizana savladali su Zlatibor rezultatom 5:1 na domaćem terenu u 27. kolu Superlige Srbije.
Sputnik

Partizanu je ovo bila 17. pobeda u nizu u svim takmičenjima, odnosno 15. zaredom u domaćem prvenstvu. Time je šef stručnog štaba beogradskog kluba Aleksandar Stanojević oborio sopstveni rekord od 16 vezanih pobeda, što je ostvario tokom prethodnog mandata u Humskoj.

Crno-beli su nastavili da koliko-toliko drže korak za liderom i aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom, pa i dalje zaostaju devet bodova.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu, pošto je domaćin imao prednost od ogromnih 3:0.

Strelac prvog gola je u 21. minutu bio talentovani 18-godišnji Nemanja Jović, koji je pobegao svojim čuvarima i poslao loptu u prazan gol gostiju.

Partizan nije mnogo morao da čeka kako bi duplirao vođstvo, pošto je odbrana Zlatibora ponovo kiksirala u 34. minutu. Takuma Asano je ostao potpuno sam i lako rešio situaciju sa golmanom gostiju.

U samoj završnici prvog poluvremena jedanaesterac za svoj tim iznudio je Jović, a odgovornost je, standardno, preuzeo Bibars Natho, koji se upisao u listu strelaca bez ikakvih problema.

Neverovatan pogodak sa više od 30 metara od gola Partizana viđen je u 52. minutu, a delo je Nenada Sevića.

Njegov gol nije došao posle šuta, već posle centaršuta, koji je posle čudne situacije u kaznenom prostoru domaćina i jako loše procene golmana Stojkovića, završio iza stativa.

To je, ujedno, bio prvi gol koji su izabranici Aleksandra Stanojevića primili posle šest utakmica, a tek drugi put da su kapitulirali u seriji od 17 pobeda.

To jeste bio lep trenutak za goste, ali nije bila nikakva nada ni da mogu da pokušaju da izvuku barem bod iz ovog meča.

Crno-beli su do kraja utakmice postigli još dva gola.

Za prvi se pobrinuo Žan-Kristof Bajbek u 74, a za drugi Slobodan Urošević u 83. minutu utakmice, čime je postavljen i konačan rezultat.

U narednom kolu Superlige, 20. marta, Partizan gostuje Bačkoj.

Vuletić saslušan u SBPOK i prihvatio poligraf: „Neke krivične prijave čekaju da budu podnete“

Potvrđeno: Zdravku Mamiću šest i po godina zatvora, njegovom bratu nešto manje

Skandal u srpskom fudbalu: „Donesite pare unutra, odmah!“ /video/

Komentar