„Početak kraja“: Gnev zbog poruka koje šalje Netfliks /foto/

Striming platforma Netfliks radi na novoj bezbednosnoj funkciji za borbu protiv deljenja lozinke. Zajednički nalozi se više ne mogu koristiti ako niste članovi porodice koji žive u istoj kući. Mnogima se to nije dopalo pa su oštro kritikovali potez Netfliksa.
Sputnik

Pojedini korisnici Netfliksa počeli su da dobijaju poruke u kojima se od njih traži da se registruju na svom nalogu, umesto da koriste tuđi nalog kako bi pristupili sadržaju na platformi, navodi Si-en-en.

„Ako ne živite sa vlasnikom ovog naloga, potreban vam je vaš lični nalog da biste nastavili da gledate“, navodi se u poruci Netfliksa.

„Ovo je uvedeno kako bi se osiguralo da su ljudi koji koriste Netfliksove naloge ovlašćeni za to“, rekao je portparol Netfliksa, a preneo je Si-en-en.

Korisnici Netfliksa su na Tviteru delili slike ekrana koji pokazuju da ih platforma poziva da registruju svoj nalog. Ispostavilo se da su mnogi koristili zajedničke porodične naloge iako nisu živeli u istoj kući.

Netfliks je počeo da upozorava korisnike za koje sumnja da koriste tuđi nalog i lozinku, a moguće je da su u planu strožije mere, prenosi Sputnjik internešenal.

Pojedinim korisnicima se ova inovacija nije dopala i opisali su je kao represiju, dodajući da je to početak kraja ove platforme.

Zapravo, deljenje lozinki sa ljudima izvan domaćinstva već je zabranjeno u opštim uslovima platforme Netfliks.

Komentar