Novak: Ne plašim se da priznam greške, bilo me je sramota svojih emocija

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, istakao je da nije uvek ponosan na stvari koje radi na terenu, često u naletima besa i frustracije, ali je naveo i da je uspeo da pronađe razloge za sve što se dešava.
Sputnik

Srpski igrač poseduje neverovatnu mentalnu snagu, ali nisu retki momenti kada pobesni, polomi reket ili glasno urlikne.

Zapadnjaci bi voleli da je robot, ali on je emotivac iz Srbije

Ipak, sve to ima svoju svrhu – ispoljavanjem nezadovoljstva teniseri skidaju teret sa sebe i oslobađaju prostor za nove utiske, nove poene i odluke.

Mnogi to rade, ali je, kao i obično, Novak u centru pažnje i na meti kritika kada god se za to pronađe i najmanji razlog.

„Jedan od razloga zašto nastavljam da igram tenis je to što osećam da je tenis bojno polje i na spoljnom i na unutrašnjem planu“, rekao je Novak u razgovoru sa Červinom Džafarijeom.

Đoković je istakao i da na teniskom terenu oživljava pređašnja iskustva i traume, situacije u kojima je bio besan i nesiguran.

„Te emocije ja šaljem dalje i sramota me je malo zbog toga. Ili me je možda bilo sramota, sada verovatno ne, s godinama sam naučio da prihvatim sebe“.

Novak je istakao da nije ponosan na sebe kada polomi reket, opsuje ili zaurla na terenu.

„Nisam ponosan, to gledaju i deca, ali je ključ u mojoj reakciji na to. Ja to ne prihvatam i ne govorim da mogu samo da nastavim dalje. Ne plašim se da priznam da imam nedostatke kao ljudsko biće. Ja imam svoje greške, svoje sumnje i preispitivanja“, zaključio je Novak.

Ipak, za njegovog oca, Srđana, Novak je mentalna gromada, što je i rekao u nedavnom razgovoru za Sputnjiksport.  

► Federer se vratio posle godinu dana – mučenje, ali pobeda! /video/

► Pokušali su da „nameste“ Đokovića, ali je Nadal odbio provokaciju

► Fantastičan preokret Đerea, Karacev izveo potez turnira /video/

Komentar