Đurđević digao ruke od Srbije – igraće za Crnu Goru!

Uroš Đurđević, bivši mladi reprezentativac Srbije, promeniće fudbalsko državljanstvo i u narednom periodu će nastupati za reprezentaciju Crne Gore!
Sputnik

Kako su preneli crnogorski mediji, on će se naći na spisku selektora Miodraga Radulovića.

Trio se nameće Piksiju – ima li mesta za golgetere „iz drugog plana“?

Prethodnih dana je bilo navoda da bi Đurđević mogao da bude deo reprezentacije Srbije pod komandom Dragana Stojkovića Piksija, ali njegovo ime na spisak igrača za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nije uvrstio novi selektor srpskog tima.

Španski mediji su čak spekulisali da je Đurđević na putu da postane prvi izbor selektora Stojkovića, umesto Aleksandra Mitrovića, ali je istog dana stigla vest iz Crne gore, o tome da će on  obući dres „sokolova“.

Nekadašnji omladinac Crvene zvezde, kasnije i igrač Partizana, u aktuelnoj sezoni briljira u španskoj drugoj ligi i prvi je strelac.

On je ranije govorio o tome da ne razmišlja o dresu reprezentacije, s obzirom na to da nije dobijao pozive za A selekciju još od momenta kada je predvodio mladu reprezentaciju do titule šampiona Evrope u svom uzrastu.

„Ako nisam debitovao za reprezentaciju kada sam imao nestvarnu sezonu u Partizanu, zašto bih sada? Imam druge prioritete. Da me neko ne shvati pogrešno, nisam rekao 'ne' reprezentaciji, samo sam iskren i realan“, rekao je Đurđević u decembru 2019. godine.

Napadač rođen u Beogradu 1994. godine je ponikao u ekipi Obrenovca, boravio je u omladinskim školama Crvenezvezde i Rada, a kasnije je nastupao za Vitese, Palermo, Partizan i Olimpijakos, da bi 2018. godine stigao u Sporting iz Hihona.

► Piksi objavio prvi spisak za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo!

► Mihajlović „bocnuo“ Ibrahimovića tamo gde ga najviše boli

► Jović pričao o Piksiju, neizbežna tema bio je Mundijal u Kataru

Komentar