Grujićev Porto pokvario utisak uprkos pobedi, brutalni Haland prejak za Sevilju!

Fudbaleri Juventusa izgubili su na gostovanju od Porta 2:1, dok je Borusija iz Dortmunda slavila u Sevilji 3:2, u osmini finala Lige šampiona.
Sputnik

Srpski fudbaler Marko Grujić odigrao je u dresu Porta oko 30 minuta, sve je išlo odlično, međutim, u završnici meča primili su gol i na kraju slavili „samo“ 2:1.

Grujić je izgledao dobro na terenu, ali iskusna „Stara dama“ je preko Kjeze uspela da smanji, te sada ima čemu da se nada u revanšu 9. marta.

U drugom meču dana Dortmund je na krilima talentovanog Erlinga Halanda slavio u Sevilji 3:2, a opširnije o tom meču čitajte niže u tekstu.

Porto – Juventus

Domaći fudbaleri na najbolji mogući način otvorili su utakmicu. Odbrana Juventusa napravila je velikugrešku, Taremi je to iskoristio, stigao do lopte pre Ščesnog i uz malo sreće savladao golmana Juventusa.

Bio je ovo hladan tuš za „Staru damu“ koja više od 80 minuta nije mogla da se oporavi – izgledali su zbunjeno, šokirano...

Tokom prvog poluvremena nisu uspeli da stvore mnogo šansi, u 34. povredio se i ĐorđoKjelini, a najbolju priliku imali su u 41. minutu kada je Rabio šutirao. Golman Porta sjajno je reagovao i sprečio izjednačenje.

Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću Porta.

Na startog drugog perioda igre videli smo preslikanu situaciju sa početka meča. Za samo nekoliko sekundi igrači Porta uspeli su da dođu do protivničkog kaznenog prostora.

Ovoga puta Marega se našao na pravom mestu i šutem u bliži ugao savladao je Ščesnog.

Šest minuta kasnije golman Juventusa reagovao je i sprečio treći gol. Oliveira je pokušao, a čuvar mreže italijanske ekipe sjajno odbranio.

Juventus je delovao bezopasno, Kristijano Ronaldo bio je neprimetan i sve je išlo ka pobedi portugalske ekipe.

U 66. minutu na terenu se našao i srpski fudbaler Marko Grujić. Vezni fudbaler zamenio je strelca drugog pogotka i za nešto malo manje od pola sata ostavio je dobar utisak.

Porto je išao ka ubedljivoj pobedi, jednom nogom bili su u četvrtfinalu Lige šampiona, međutim, pad koncentracije u završnici koštaće ih boljeg rezultata.

Kjeza nije zahvatio loptu kako je želeo, ali to je bilo dovoljno da se prevari golman Porta i od 82. minuta na semaforu je bilo 2:1.

Do kraja utakmice rezultat na semaforu se nije menjao i Porto u revanš ulazi sa golom prednosti, a Juventus i te kako ima čemu da se nada zbog gola u gostima.

Sevilja – Dortmund

Od starta duela gledali smo „vatromet“ na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“. U sedmom minutu Suso se našao u šansi i uspešno ju je realizovao.

Sevilja je izgledala bolje, ali u 19. minutu gosti iz Dortmunda dolaze do izjednačenja. Posle odlične akcije lopta je stigla do Dauda koji je zatresao mrežu domaće ekipe.

Dortmund je preuzeo kontrolu nad utakmicom i osam minuta kasnije stigao je preokreta. Sančo je asistirao Halandu koji je snažno šutirao i potom savladao Bona.

Tu nije bio kraj golova BVB-a u prvom poluvremenu. Ovoga puta Rojs se našao u ulozi asistenta, a Haland je ponovo bio realizator.

Gosti iz Nemačke na poluvremenu su imali dva gola prednosti – 1:3.

Ni drugo poluvreme nije razočaralo, iako je viđen samo jedan gol. Dortmund je preko talentovanog Belingejma imao dobro šansu u 71. minutu, Oskar (Sevilja) je tri minuta kasnije pogodio stativu, ali rezultat se nije menjao.

Dortmund je vodio, išao je ka pobedi, a tračak nade španskoj ekipi doneo je Luk de Jong u 84. minutu. Dobro je šutirao, Hilc nije imao šanse i Sevilja je smanjila na 2:3.

Do kraja duela videli smo još uzbuđenja. Sančo je u prvom minutu nadoknade uputio snažan udarac koji je završio malo pored stative, a u 95. minutu se gledao VAR.

Sevilja je tražila penal, a posle VAR je utvrđeno da nema elemenata za jedaneasterac, te je na semaforu ostalo 2:3.

Čudesni Mbape het-trikom nokautirao Barselonu!

Piksija samo papir iz Kine deli da postane selektor, a do tada je već precrtao kapitena

Stanković: Ne pada mi na pamet da pretim Milanu

Komentar