Kako je Đoković spremio Olgu za iznenađenje protiv Hrvatice /video/

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o jednom od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg Australijan opena, našoj Olgi Danilović.
Sputnik

Danilovićeva je prvo iznenadila plasiravši se u glavni žreb turnira, što joj je pošlo za rukom prvi put u karijeri.

Nakon što je prošla kvalifikacije u prvom kolu ju je sačekala Hrvatica Petra Martić, 19. teniserka sveta koja je važila za velikog favorita.

Olga je uspela da pronađe najbolji tenis i da napravi iznenađenje.

„Njen meč je bio izuzetno težak. Gledao sam uživo skoro dva seta, podržavao je. Ovo je velika pobeda, jako sam ponosan na nju, ne samo zbog sinoć“, rekao je Đoković, koji se već plasirao u treće kolo AO.

Novak je tokom pauze između sezona naporno radio sa Olgom u svom Teniskom centru u Beogradu, a Olga je u nekoliko navrata istakla zahvalnost najboljem igraču planete.

„U poslednjih nekoliko meseci je mnogo vremena posvetila sebi i radu na svojoj igri, na psihološkoj stabilnosti i fizičkoj spremi. Plodovi tog rada se sada vide. Petra Martić je 19. teniserka sveta, a ona je uspela da je pobedi. Diktirala je tempo, pitala se u većem delu meča kako će se igra i rezultat razvijati. Čestitam joj, ovo je zaista velika pobeda za nju koja, siguran sam, može da joj posluži za naredne izazove i da joj bude jak vetar u leđa“, dodao je Novak.

Najbolji srpski sportista je objasnio kako su tekle pripreme za AO.

„Ona je provela nekoliko nedelja u centru kod nas, mnogo smo vremena proveli zajedno. Dosta sam joj se posvetio, njoj i Hamadu (Međedoviću prim. aut) u decembru, pošto sam ceo mesec proveo u Beogradu. Pola decembra sam trenirao ja sam, pola ne, pa sam imao malo više vremena da im se posvetim. Zaista sam srećan i zahvalan što je Olga izabrala da bude bazirana kod nas“, rekao je Novak i dodao.

Kirjos napao i Srpkinju – Marijana nije želela da učestvuje u sukobu /video/

„Kristijan Šnajder je izuzetan trener, neko ko ima mnogo iskustva. Nismo očekivali ništa previše od nje u kvalifikacijama, hteli smo da ostane posvećena i da bude usmerena na pravi način kada su u pitanju rad i njen opšti razvoj. Eto, ona je sve nas prijatno iznenadila, prvo plasmanom u glavni žreb, a potom pobedivši 15. nosioca“.

Ovaj uspeh Danilovićevoj je već obezbedio za 26 pozicija bolje rang mesto, trenutno 157. na svetu, a svaka naredna pobeda dodatno će je gurati na listi.

Njena naredna rivalka je Amerikanka Šelbi Rodžers, trenutno 57. igračica na listi. Meč je na programu u noći između srede i četvrtka.

Tehnologija je zamenila čoveka, Đoković otkrio šta misli

„Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“

Lajović se još bori sa „ranama“ iz meča za Srbiju

Komentar