Kako doći do Sputnjika na „Telegramu“

Vesti i najatraktivnije sadržaje „Sputnjika Srbija“ možete da pratite i putem aplikacije za komuniciranje „Telegram“. Da biste bili u toku s najnovijim dešavanjima, komentarisali sadržaje u realnom vremenu, razmenjivali mišljenje s nama, ali i drugim korisnicima, donosimo vam uputstvo za korišćenje „Telegrama“.
Sputnik

Pre svega, potrebno je da „Telegram“ preuzmete iz prodavnice za aplikacije na vašem mobilnom telefonu. U polje za pretragu u okviru prodavnice ukucajte „Telegram“. Na listi ponuđenih aplikacija izaberite onu sa slikom belog papirnog aviona u plavom krugu, a potom pritisnite „Instaliraj“ (Install).

Sputnjik Srbija na „Telegramu“

Nakon instaliranja otvorite aplikaciju i pritisnite „Start mesadžing“ (Start messaging). Bićete upitani da „Telegramu“ dozvolite  da prima pozive. Pritisnite „OK“, a potom „alau“ (Allow).

Kako doći do Sputnjika na „Telegramu“

Posle toga, u prikazano polje unesite broj svog telefona i u donjem desnom uglu ekrana dodirnite belu strelicu u plavom krugu. „Telegram“ će vam ponovo tražiti pristup pozivima. Prihvatite pritiskom na „OK“ i „alau“.

Na ekranu će se pojaviti polja za jedinstveni petocifreni kod koji ćete dobiti putem SMS-a. Ako ga ne unesete u roku od nekoliko minuta, „Telegram“ će vas pozvati i omogućiti vam nastavak aktiviranja aplikacije.

Kako doći do Sputnjika na „Telegramu“

Nakon unošenja koda, na ekranu će vam se pojaviti polja u kojima treba da napišete svoje ime i prezime. Učinite to i ponovo pritisnite belu strelicu u plavom krugu u donjem desnom uglu ekrana.

Kako do Sputnjika

„Telegram“ je sada spreman za korišćenje. Da biste pratili Sputnjik Srbija, potrebno je da pritisnete sličicu lupe u gornjem desnom uglu ekrana. U polje za pretragu upišite @sputniksrbija i otvorite naš nalog. U okviru naloga, na dnu ekrana, pritisnite „Džoin“ (Join) da biste dobijali najnovije informacije.

Kako doći do Sputnjika na „Telegramu“

Da biste prokomentarisali sadržaj, samo je potrebno da uočite vest na kojoj želite da ostavite komentar i pritisnete „Liv a koment“ (Leave a comment) na dnu objave.

Kako doći do Sputnjika na „Telegramu“

Ukoliko želite, možete i da se dopisujete s nama ili drugim našim pratiocima u „Sputnjik Srbija“ grupi. U okviru našeg naloga pritisnite naziv „Sputnjik Srbija“ u gornjem delu ekrana. U novootvorenom odeljku pritisnite oblačić na gornjoj desnoj strani ekrana kako biste otvorili odeljak za dopisivanje. Da biste slali poruke, pritisnite „Džoin“ (Join) na dnu ekrana. Sada ste spremni za dopisivanje.

Kako doći do Sputnjika na „Telegramu“
Sputnjik na Telegramu: Ono što drugi prećutkuju saznajte i na našem novom kanalu

Da biste se povezali i komunicirali s kontaktima iz telefonskog imenika, potrebno je da pristupite meniju pritiskom na tri horizontalne crte u gornjem levom uglu ekrana. Potom pritistine na „Kontakts“ (Contacts) i dozvolite „Telegramu“ da pristupi vašem telefonskom imeniku.

Vaše pravo je da budete obavešteni o svemu i prvi saznate ono što drugi prećutkuju!

Pratite nas.

Čitajmo se na „Telegramu“!
Komentar