„Kalašnjikov" počeo prodaju novog karabina TG2

Koncern „Kalašnjikov“ pustio je u civilni promet novi karabin glatke cevi malokalibarskog naoružanja, saopštila je pres služba kompanija.
Sputnik
„Na svim prodajnim mestima 'Kalašnjikova' širom Rusije od 8. februara počinje prodaja nove verzije karabina TG2 glatke i skraćene cevi (verzija 3). Prema izgledu puška je identična automatu AK104 i karabinima 'Sajga' verzije 33“, navodi se u saopštenju koncerna.
Automat „vojnika budućnosti“: Najnoviji AK-12 u uslovima surove dalekoistočne zime /video/

Prema podacima „Kalašnjikova“ karabin se može koristiti na takmičenjima u streljaštvu, u lovu, kao i za treniranje na daljinama do 300 metara. Karabin ima cev od 341 milimetra, sklopivi nosač i bočnu šipku na koju se montira optika.

Prošle godine koncert je na civilno tržište plasirao TR9, TR3 i „Sajgu 308

U okviru sprovođenja naloga predsednika Rusije o diverzifikaciji vojno-industrijskog kompleksa do 2030. godine, udeo civilnih proizvoda, koje proizvode ruska preduzeća, trebalo bi da dostigne 50 procenata.

„Proizvodnja civilnog naoružanja 'Kalašnjikov' za 2020. godinu je pokazala pozitivnu dinamiku u poređenju sa 2019. godinom. Za civilno naoružanje je povećan obim prihoda u Rusiji za 30 procenata, a u inostranstvu za 17 procenata“, navodi se u izveštaju kompanije.

Pročitajte još:

Komentar