Zverev i Štruf nosili Nemačku – Srbija protiv „pancera“ za polufinale ATP kupa

Muška teniska reprezentacija Nemačke pobedila je Kanadu na ATP kupu, što znači da će Srbija igrati protiv „pancera“ za plasman u polufinale ovog takmičenja.
Sputnik

Kanađani su ranije izgubili od naše selekcije, te su porazom od Nemaca završili šampionat reprezentacija u Melburnu.

Viđen je dobar okršaj između Nemačke i Kanade, sitnice su odlučivale i one su na kraju, u oba singl meča, bile na strani reprezentaciji iz Srednje Evrope.

To znači da će se u polufinalu ATP Kupa naći pobednika duela SrbijaNemačka, koji je na programu u noći između srede i četvrtka.

Kada je reč o duelu pomenutih selekcija, okršaj je krenuo mečom između Jan-Lenarda Štrufa i Miloša Raonića.

U prvom setu nije viđena nijedna brejk lopta, te se ubrzo ušlo u taj-brejk. Tamo je Nemac bio bolji i sa 7:2 dobio je trinaesti gem, čime je poveo sa 1-0 u setovima.

Tokom drugog je viđena veća drama, teniseri su razmenili po dva brejka, ali opet je pobednika odlučio taj-brejk. Istim rezultatom, 7:2, Štruf je pobedio Raonića i time je doneo prednost Nemcima (7:6 (2), 7:6 (2)).

U drugom meču dana viđen je spektakl. Saša Zverev pobedio je posle tročasovne borbe Denisa Šapovalova – 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4).

Viđen je spektakularan meč, verovatno najbolji na ovogodišnjem izdanju ATP Kupa. Mladi teniseri priredili su sjajan duel publici koja je uživala u neizvesnom meču.

Zanimljivo da je viđen samo jedan brejk za tri sata, što samo potvrđuje koliko su teniseri bili izjednačeni. Na kraju je Zverev imao više snage i Nemačka je povela sa nedostižnih 2:0.

Utešni bod Kanađanima doneo je dubl.

U drugoj grupi Italija je pobedom nad Francuskom došla do plasmana u polufinale, pošto je na početku šampionata savladala i Austriju.

​► 10/10 – za Srbiju! /video/

​► Troicki taktizirao sa Đokovićem, pa izleteo na teren – i izgubio /foto/

​► Melburn u bojama Srbije /video/

Komentar