Potpisan ugovor: Meksiko će nabaviti nekoliko miliona doza ruske vakcine

Meksiko je potpisao ugovor o kupovini ruskih vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i u narednim mesecima očekuje isporuku nekoliko miliona doza vakcine, saopštava list „El finansijero“, pozivajući se na izjavu zamenika ministra zdravlja Huga Lopeza Gatela.
Sputnik

„Juče je ministar zdravlja Horhe Alkoser potpisao ugovor o nabavci vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V)“, rekao je on.

Ministar je istakao da njegova zemlja namerava da u februaru dobije 400.000 doza ruske vakcine, u martu milio dozam a u aprilu – šest miliona doza.

Lopez Gatel je krajem januara govorio da hitna upotreba ruske vakcine u Meksiku treba da bude odobrena u roku od nekoliko dana.

Ranije je meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador u razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom okarakterisao razvoj „Sputnjika Ve“ (Sputnik V) kao dokaz napretka nauke

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

 

Komentar