Više od 25 zemalja se sprema da registruje rusku vakcinu protiv korone

Šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev očekuje da će ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) biti registrovana u još više od 25 zemalja.
Sputnik
„Naša vakcina 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) do sada je registrovana u 14 zemalja, a u naredne dve sedmice očekujemo registraciju u još više od 25 zemalja“, rekao je Dmitrijev na zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji se održava virtuelno.

Prema njegovim rečima, neke od zemalja u kojima se registracija vakcine očekuje su Meksiko, Paragvaj i Pakistan.

Dmitrijev je istakao da je Fond sarađivao sa svakom zemljom pojedinačno i da je uspostavio veliki broj međunarodnih partnerstava za proizvodnju vakcina.

Podsetimo, ranije je Ruski fond za direktne investicije potpisao sporazum sa vodećim turskim farmaceutskim proizvođačem za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“ u Turskoj i započeo proces prenosa tehnologije.

Vakcina „Sputnjik Ve“ je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi adenovirusnih vektora čoveka i već je dobila odobrenje za primenu u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Mađarskoj, Srbiji, Boliviji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju i Turkmenistanu.

Pročitajte još:

 

Komentar