Poklon Moskve deci Srbije za Svetog Savu

Na inicijativu Vlade Moskve, Federacija mototurizma Rusije povodom Dana Svetog Save, velikog slovenskog prosvetitelja i zaštitnika svih učenika, organizuje podelu božićnih i novogodišnjih paketića deci sunarodnika i omladini Srbije uključujući Kosovo i Metohiju, kao i okolne zemlje Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Crnu Goru.
Sputnik

Aleksandar Borisov iz Federacije mototurizma Rusije kaže za Sputnjik da u akciji učestvuju ruski motociklisti, ali i više desetina volontera iz Srbije i sprpskih nevladinih organizacija, a da je podršku akciji dala i Ambasada Rusije, Ruski dom, kao i Fond jedinstva pravoslavnih naroda.

„Zbog situacije s pandemijom korona virusa ne možemo da okupljamo decu u jednu salu i tu im podelimo poklone i zato će paketići biti dostavljani na adrese. To je i razlog što u akciji i učestvuje veoma nogo ljudi, između ostalog i iz Noćnih vukova i drugih nevladinih organizacija. Biće poštovane sve mere bezbednosti vezane za pandemiju“, naglašava Borisov.
Poklon Moskve deci Srbije za Svetog Savu

On precizira da će paketići biti dostavljeni deci od Kosovske Mitrovice do Subotice, i od Valjeva do Bele Crkve, a da su dva glavna punkta Beograd i Novi Sad.

„Sarađujemo i sa Crvenim krstom u Kruševcu, Kraljevu, Nišu, Vranju. Paketići će stići i u Banjaluku, Sarajevo, Skoplje“, nabraja Borisov, dodajući da organizatori akcije ne dele decu već šalju poklone svuda gde je potrebno i svima koji se jave.

Kako se ističu organizatori, uz poklone upućuju posebne čestitke od Vlade grada Moskve i svih stanovnika ruske prestonice i žele deci puno mira, radosti i Božje pomoći u Novoj godini.

Oni koji žele da i njihovo dete dobije paketić mogu da kontaktiraju organizatore telefonom na broj +381655181664 ili elektronskom poštom na adresu motocamp@mail.ru.

Komentar