Ugostiteljski objekti do 1. decembra radiće od 7.00 do 20 časova, s tim što primena mera može biti produžena.
Svaki lokal mora da odredi lice odgovorno za poštovanje i kontrolu propisanih mera u objektu.
Svi zaposleni i gosti obavezni su da nose zaštitne maske tokom boravka u ugostiteljskom objektu (unutar objekta i na terasi/bašti), osim tokom neposrednog konzumiranja pića, nakon čega se maska odmah vraća na lice, a tokom konzumiranja hrane maska se vraća na lice odmah nakon završetka obroka.
Vlasnici ugostiteljskih objekata moraju da obezbede sredstva za dezinfekciju (gel za dezinfekciju ili vlažne alkoholne maramice) na svim stolovima.
Unutar objekta stolovi moraju biti odvojeni prozirnim pleksiglas pločama/panelima ili drugim neprozirnim materijalom pogodnim za dezinfekciju, visine 170 cm.
Na terasi/bašti ugostiteljskog objekta razmak između stolova mora da bude najmanje dva metra.