Fejsbuk zatvorio grupu pristalica Donalda Trampa koja je pozivala da se prekine prebrojavanje

Fejsbuk je zatvorio grupu pristalica Donalda Trampa koja je pozivala da se „prekine prebrojavanje“ i spreče demokrate da „ukradu glasove“, dok se prebrojavanje glasova za predsedničke izbore nastavlja u nekoliko saveznih država koje će odlučiti pobednika.
Sputnik

Grupa „Stop the steal“ (Stop krađi) dostigla je gotovo 350.000 članova pre nego što je Fejsbuk intervenisao.

Portparol Fejsbuka rekao je da su s obzirom na vanredne mere koje preduzimaju za vreme ovog perioda tenzija sklonili grupu koja je organizovala događaje u stvarnom svetu.

„Ta grupa je formirana oko delegitimizacije izbornog procesa i videli smo zabrinjavajuće pozive nekih članova grupe na nasilje“, dodao je portparol.

Inače, Tviter je juče upozorio korisnike na potencijalno „obmanjujući“ tvit Donalda Trampa u kojem je američki predsednik optužio demokrate da pokušavaju da pokradu predsedničke izbore. Tviter je od izborne noći u utorak stavio to upozorenje na skoro polovinu Trampovih poruka.

Mediji ocenjuju da su i Fejsbuk i Tviter, koji su očekivali rizik od dezinformacija i poziva na nasilje ukoliko se bude odužilo utvrđivanje rezultata izbora, uspostavili brojne zaštite, ali uprkos tome teško uspevaju sve da savladaju.

Pročitajte još:

Komentar