Krizni štab doneo odluku: Produženo radno vreme kafića i restorana

Radno vreme kafića i restorana u zatvorenom prostoru produžava se do 23 sata, izjavila je posle sednice Kriznog štaba epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević.
Sputnik

Što se tiče održavanja sajmova, dodala je, to još neće biti moguće.

Ona je komentarisala i trenutnu epidemiološku situaciju kod nas, regionu i Evropi.

"Ukoliko se osvrnemo na prethodne dve nedelje, kumulativna incidencija u našoj zemlji je bila 14 na 100.000, mi smo zemlja u Evropi sa najnižom stopom zaražavanja. U prethodnoj nedelji je bila stopa učestalosti 7 na 100.000. U Crnoj Gori je 100 puta veći rizik od zaražavanja nego u našoj zemlji - rekla je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nakon zasedanja Kriznog štaba.

Ona je istakla da to nije slučajno, da je to odraz preventivnih mera i savesnosti naših građana.

- Napominjemo da postoje zemlje koje su imale povoljnu situaciju, gde se situacija promenila u roku u nedelju ili dve dana. To pokazuje da moramo da istrajemo u merama - zaključila je ona.

Komentar