Navaljni: Hodam, ali mi noge drhte

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni objavio je na svojoj stranici na Instagramu post o tome kako teče njegov oporavak u berlinskoj klinici „Šarite“.
Sputnik

Navaljni je napisao da su poteškoće koje ima sa korišćenjem telefona ili to što ne može sebi na uspe čašu vode obična glupost.

On je objasnio da još pre izvesnog vremena nije prepoznavao ljude niti je umeo da govori. Po njegovim rečima, svako jutro mu je dolazi lekar sa tablom i tražio da napiše neku reč.

„To me je dovodilo u očaj, iako sam već sve generalno shvatao šta želi lekar, nisam znao gde da nađem reči. U kojem delu glave one stoje? Gde pronaći reč i šta da uradim da ona nešto znači?“, naveo je bloger, naglasivši da je sve to bilo neshvatljivo za njega.

On nije znao kako da izrazi svoj očaj i zato je jednostavno ćutao. To je, po priznanju blogera, kasnija faza koje se može setiti.

Sada mu se tresu noge kada se spušta stepenicama, ali su lekari uspeli da ga pretvore iz „tehnički živog“ u čoveka koji ume da brzo lista Instagram i razume šta treba da lajkuje.

Podsetimo, Vlada Nemačke je ranije saopštila da je Aleksej Navaljni, koji leži u berlinskoj bolnici „Šarite“, otrovan supstancom „novičok“. Ruska strana negira da se u organizmu Navaljnog nalazio taj otrov dok je bio na teritoriji Rusije. 

Pročitajte još:

Komentar