Maskota Krimskog mosta, mačak Mostik počeo da radi u agenciji „Rusija sevodnja“

Mačak-bloger Mostik, koji je nedavno najavio da napušta „funkciju nadzornika“ Krimskog mosta kako bi se posvetio novinarstvu, zvanično je postao deo novinarskog kolektiva krimskog predstavništva međunarodne novinske agencije „Rusija sevodnja“ u Simferopolju, saopštila je rukovodilac projekata predstavništva Ana Djatlova.
Sputnik
„Mačak Mostik već se preselio u Simferopolj. Danas mu je prvi zvanični radni dan na poziciji novinara krimskog predstavništva novinske agencije 'Rusija sevodnja'. Naš novi zaposleni već je uspeo da učestvuje na prvom sastanku u njegovom životu. Mostik se profesionalno preorijentisao iz građevinskog radnika u novinara“, rekla je Djatlova.

Prema njenim rečima, u trenutnim uslovima, kada ljudima nedostaju dobre vesti i nešto neobično, mačje vesti će postati izvor pozitivnosti.

Karijera „čuvara“ Krimskog mosta u usponu - postaje novinar!

„Raspravlja se o strategiji i daljem planu mačkovog upravljanja društvenim mrežama. Njegovi pratioci će dobijati izveštaje sa zanimljivih i zabavnih putovanja po Krimu, kao i razne objave o aktuelnim i korisnim temama. Sada svako može da sazna šta je profesija novinara“, rekla je ona.

Ranije je Mostik najavio da završava „karijeru“ na Krimskom mostu, kao i da će njegovo mesto zauzeti galeb Valerov. Mačak je odlučio da se preseli, pošto je most izgrađen i pušten u saobraćaj.

Komentar