Ruski specijalci dobijaju padobranski sistem kakav nema niko na svetu /video/

Ruske specijalne jedinice dobiće jedinstveni padobranski sistem „Šturm“, koji će omogućiti desant sa visine od svega 70-80 metara, saopštio je savetnik generalnog direktora holdinga „Tehnodinamika“ (deo „Rosteha“) Sergej Hursevič.
Sputnik

„Sada nastavljamo sa fabričkim testiranjima, i nadam se da ćemo u dogledno vreme započeti državna testiranja“, rekao je Hursevič.

​Prema njegovim rečima, niko u svetu još nije napravio ništa slično.
„To je jedinstven sistem, koji omogućava da se jedinica odmah uvede u bitku, umesto da sleću daleko od prednje linije fronta kako bi se pripremili za napad na zemlji“, objasnio je sagovornik.

​Kako se navodu na sajtu proizvođača, padobranski sistem ne uključuje ranac sa padobranom. Kupola padobrana nalazi se u letelici. To omogućava skakanje iz vojnog helikoptera Mi-8AMTŠ pri brzini od 140-260 kilometara na čas. Padobran se primenjuje kada se planira desant padobranaca na dobro utvrđenim protivničkim položajima. Prednosti sistema su što skraćuje vreme između desanta i borbe na zemlji. Uz sistem „Šturm“, nakon iskakanja iz helikoptera, prizemljenje traje svega 10-12 sekundi, a još par sekundi je potrebno da se specijalac oslobodi padobrana i spreman je za borbu. 

Pročitajte još:

 

 

Komentar