Holivudska diva rusko-srpskog porekla ponosna na svoje pretke koji su se borili protiv nacista

Američka glumica rusko-srpskog porekla Mila Jovović je na Dan pobede u Drugom svetskom ratu podelila na Instagramu fotografiju svoje bake Tatjane Popove, prisećajući se predaka koji su se borili u ratu. Među njima je i deda glumice, Bogdan Jovović, koji se borio na strani partizana.
Sputnik

MilaJovović je uz fotografiju bake, na koju inače glumica neodoljivo podseća, napisala da je u njenoj porodici bilo mnogo onih koji su se borili u ratu.

„Ovo je fotografija moje bake, Tatjane Popove, koja je sa samo 16 godina kao medicinska sestra bila na prvim linijama fronta. Do 18. godine, prošla je kroz neopisive užase na putu do Berlina. Ovo na fotografijama su njene medalje i dokumenta koja je moja mama sačuvala“, navela je Mila Jovović.

Ona je potom navela da je i suprug Tatjane Popov, deda glumice sa majčine strane, Aleksandar Loginov, takođe bio u ratu, baš kao i deda sa očeve strane, Bogdan Jovović koji se borio na strani jugoslovenskih partizana.

„Moglo bi se reći da potičem iz porodice boraca, vojnika i revolucionara. Ponosna sam na svoje pretke i narod od kog potičem. Kada dođu teška vremena, pomislim na ono kroz šta je moja baka prošla kada je bila dete i odjednom više ništa ne izgleda tako teško. Danas im odajem počast, sećanjem na sve hrabre duše koje su se borile za bolji i pristojniji svet. Danas nam je potrebno više takvih ljudi“, poručila je čuvena glumica.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Komentar