Protest ispred Predsedništva: Obradović probio zaštitnu ogradu, na ulazu "Kobre"

U organizaciji Građanskog otpora kod zgrade Predsedništva održan je protest na kojem su lideri stranaka opozicije iz i oko Saveza za Srbiju, predsednik S SP Dragan Đilas, Dveri Boško Obradović, Radoslav Milojičić Kena iz DS i njihove pristalice.
Sputnik

Protest je počeo u 20 časova aplauzom za medicinske radnike, i puštanjem Marša na Drinu u spomen na preminule medicinare, a zatim su učesnici duvali u pištaljke, lupali u šerpe, udarali u bubnjeve i uzvikivali "Vučiću lopove" i "Vučiću odlazi"..

U jednom trenutku je, međutim, Obradović sa jednom grupom učesnika probio zaštitnu ogradu i došao do ulaza u zgradu, na kojem su pripadnici obezbeđenja, "Kobre", prenosi Tanjug.

​Nije bilo obraćanja, te nije bilo jasno da li je Obradovićeva "akcija" incident, nekakav "dežavi" na prošlogodišnje događaje ili deo plana, tek posle nekog vremena pridružio mu se Đilas, a zatim su se povukli i otišli zajedno sa drugim političarima.

Đilas je u prolazu rekao da je "velika nervoza među građanima i nestrpljenje", da su oni "došli da bi sve bilo u redu", te da će "doći ponovo".

Srđan Milivojević, koji predvodi Građanski otpor, nije davao izjave.

On je na početku pozvao okupljene da naprave lanac oko zgrade Predsedništva, ali je Obradovićeva akcija dala drugi tok događajima.

Građanski otpor je "preuzeo" proteste koje je ranije organizovao 1 od 5 miliona, a pristalice su na večerašnji pozvali preko društvenih mreža.

Komentar