Gradski prevoz u Beogradu biće ređi nego tokom letnjih meseci

Javni gradski saobraćaj u Beogradu startuje u petak, a prema planovima, red vožnje biće dodatno redukovan. Od 6 do 9 časova i od 13 do 17 sati polasci će biti kao u julu i avgustu, a u periodu između — na pola sata, što je ređe nego u letnjem periodu.
Sputnik

Na ulice Beograda izaći će 1.058 vozila, dok će na prigradskim linijama voziti 234 autobusa. Vozila će saobraćati po letnjem redu vožnje, koji u normalnim okolnostima startuje od 20. juna, odnosno sa početkom školskog raspusta. To znači da će u gradu u startu biti manje vozila nego što je slučaj sa zimskim redom vožnje, iako će po novim merama u jedan solo autobus moći da uđe samo 25 putnika.

Gradski prevoz ređi nego tokom leta

U petak će javni gradski prevoz početi da saobraća po letnjem redu vožnje, uz dodatne redukcije. To znači da će van jutarnjeg i popodnevnog špica biti ostvaren svaki drugi polazak autobusa, tramvaja ili trolejbusa, dok će od 10 do 13 sati i posle 21 čas vozila saobraćati na svakih pola sata, za „Novosti“ je potvrdio sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Gradski prevoz moći će da koriste i deca koja idu u vrtić ili u produženi boravak u školi. Podrazumeva se da je reč o mališanima do 12 godina starosti i da su u pratnji roditelja koji ima odgovarajuću putnu legitimaciju ili dnevnu kartu uz radni nalog.

Gradski prevoz u Beogradu biće ređi nego tokom letnjih meseci

Startuju i tramvaji 6, 7, 9, 12 i 14

Uz 153 gradske, 316 prigradskih i pet trolejbuskih linija, u petak startuje i sedam tramvajskih. Linije 6, 7, 9, 12 i 14 će ponovo raditi i sve će osim tramvaja 6 ponovo prelaziti preko Savskog mosta, pošto deo od Nemanjine ka Savskoj još nije završen, već samo deo ka Karađorđevoj.

Po redukovanom redu vožnje, u petak će ići i linije BG voza. Konačni redovi vožnje trebalo bi da budu objavljeni u četvrtak. Nadležni tvrde da će vozila biti dovoljno.

Komentar