„Kod kuće treba jesti češće i u malim porcijama. Obrok treba da sadrži žitarice, povrće, voće, ribu. Dobro je jesti bobiočasto voće, orahe. Mlečni proizvodi su dobrodošli. Meso takođe može da se jede, ali ne masno, već na primer piletina“, kaže Ginzburg.
Tokom samoizolacije čovek se manje kreće, zato je važno da obrok sadrži niskokalorične proizvode, navodi Ginzburg.
U vezi s tim, treba obratiti pažnju, ne samo na to šta treba uključiti u ishranu, već i šta treba smanjiti. To su šećer, ulje, konditerski proizvodi, peciva, pirinač i krompir.
U nekim evropskim državama je zbog korone uveden karantin, građanima je zabranjeno da izlaze, bez veće potrebe. Vlasti Rusije i Srbije, takođe preporučuju da se radi od kuće ili da se jednostavno ostaje kući, dok ljudi koji su došli iz inostranstva moraju da budu u samoizolaciji 14 do 28 dana.