Bagdad: U naletu američke avijacije poginulo šestoro uključujući pripadnike iračke policije

Šest osoba poginulo je usled vazdušnih napada američke avijacije na nekoliko objekata u Iraku, uključujući i aerodrom grada Kerbela, saopštila je iračka bezbednosna služba.
Sputnik

Kako se navodi, poginula su tri vojnika 19. divizije iračkih oružanih snaga, a četvoro je ranjeno, od kojih su dvoje u kritičnom stanju.

Poginuli su i pripadnici policije grada Babilj, njihova tela se još uvek nalaze pod ruševinama, navedeno je u saopštenju iračke bezbednosne službe.

Takođe je saopšteno da su poginuojedan zaposleni aerodroma grada Kerbele, dok je drugi zaposleni povređen. Istovremeno, prilikom vazdušnih napada pet pobunjenika  „Hašd al Šabija“ je povređeno. Pored toga, skladišta oružja i municije, kao i prateća infrastruktura, u potpunosti su uništeni.

Mediji prenose da su iračke oružane snage osudile su napad američke ratne avijacije, ističući da time „krši princip saradnje“.

„Tvrdnje da je napad bio odgovor na udar na vojnu bazu 'Tadži' su slab izgovori vodeeskalaciji i pogoršanju bezbednosti u Iraku“, zaključuje se u saopštenju.

Komentar