Tramp tužio „Vašington post” zbog milionske štete

Izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa je u toku trke za njegov ponovni izbor na tu poziciju podneo tužbu protiv lista „Vašington post” zbog klevete o povezanosti s ruskim vlastima, preneo je list „Hil”.
Sputnik

Tužba je u ponedeljak podneta okružnom sudu u Kolumbiji.

Prema mišljenju predstavnika štaba za reizbor Trampa, „Vašington post” je u dva svoja članka iz 2019. godine svesno navodio netačne informacije, koje su se odnosile na navodnu povezanost Trampovog predizbornog štaba s Rusijom, kao i na navodne pokušaje Moskve da utiče na američke izbore 2016. godine.

„Naša izborna kampanja je podnela gubitke koji se mere milionima dolara, a konkretan iznos će odrediti sud”, ističu predstavnici Donalda Trampa.

Trampov izborni štab je ranije podneo sličnu tužbu protiv lista „Njujork tajms”, a kasnije je Tramp lično obećao da će tužiti sve medije koji iznose klevete na njegov račun.

Istraga o umešanosti Rusije u američke izbore

Podsetimo, američke specijalne službe optužuju Rusiju za umešanost u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Tramp tužio „Vašington post” zbog milionske štete

Istraživanjem ovih navodnih pokušaja ruskog uticaja se skoro dve godine bavio specijalni tužilac SAD Robert Miler. Konkretno, on je istraživao navodnu zaveru ruskih vlasti i republikanca Trampa. Na kraju je Miler priznao da nije bilo zavere.

Trenutni američki predsednik je više puta negirao bilo kakve nezakonite kontakte s ruskim zvaničnicima tokom izborne kampanje.

Sa svoje strane, Moskva je takođe mnogo puta odbacivala sumnje o navodnim pokušajima da utiče na tok izbora u SAD.

Komentar