Puma Mesi, koju je spasila ruska porodica, dobila novog prijatelja /foto, video/

Ruski par usvojio je bolesnu pumu 2016. godine i tako je spasio od planirane eutanazije. Od Nove godine puma je dobila društvo, jer je ova porodica preuzela brigu i o gepardu.
Sputnik

Puma po imenu Mesi od 2016. godine živi u stanu svojih vlasnika u Penzi, gradu koji se nalazi oko 630 kilometara jugoistočno od Moskve.

Mesi je prodat zoološkom vrtu u Penzi kada je imao samo tri meseca. Bio je manji od pripadnika svoje vrste i imao je zdravstvenih problema, pa nije mogao da živi u zoološkom vrtu ili u rezervatu. Par je intervenisao baš na vreme da ga spasi od eutanazije.

Rusi su ga kupili i odlučili da ga zadrže kod kuće. Danas Mesi zna kako da reaguje na oko 10 komandi. Njegovi vlasnici ga vode u šetnju, hrane ga sirom, govedinom, piletinom i ćuretinom i kupaju ga u kadi.

Vlasnici kažu da nije mogao preživeti u divljini, ali nikoga ne ohrabruju da pripitomljava divlje mačke i napominju da je Mesi izuzetak, jer je zbog bolesti bio vrlo nežan i miran.

Inače, Mesi na društvenoj mreži „Instagram“ ima 1,2 miliona pratilaca, što ga čini pravom zvezdom. Ima obožavatelje ne samo u Rusiji, već i u Sjedinjenim Državama i Brazilu.

VestipumagepardDruštvo
Komentar