UEFA pokrenula postupak protiv FSCG zbog dešavanja u Prištini

Disciplinska komisija UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore zbog dešavanja na utakmici sedmog kola kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020. između selekcija Kosova i Crne Gore.
Sputnik

Na danas održanoj sjednici Disciplinska komisija UEFA je, na osnovu zvaničnih izvještaja službenih lica, pokrenula postupak zbog nereda u kojima su učestvovali navijači dvije selekcije.

Fudbalskom savezu Crne Gore na teret se stavljaju prekršaji iz Člana 16 Disciplinskog pravilnika — ubacivanje objekata i neredi među navijačima, koji su se dogodili u osmom minutu susreta odigranog na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini. U izvještaju delegata navodi se da su navijači Kosova gestovima provocirali navijače Crne Gore, nakon čega je došlo do sukoba između navijača Crne Gore i obezbjeđenja.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv Fudbalskog saveza Kosova zbog ubacivanja objekata — gađanja navijača gostujuće selekcije.

Konačnu odluku Disciplinska komisija UEFA donijeće na narednoj sjednici koja će se održati 21. novembra 2019. godine.

Podsjetimo, utakmicu u Prištini obilježili su tuča navijača Crne Gore i Kosova, skandiranje OVK, kao i zviždanje crnogorskoj himni.

Komentar