Nova NATO ekspedicija spašava Montenegro od Rusa i Srba

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković je izjavio da je Crna Gora na udaru takozvanih „hibridnih aktivnosti“ raznih zainteresovanih strana, i zbog toga je u pomoć pozvao tim NATO, kako bi im pomogao u odbrani od ovih „napada“, za koje veruje da će ojačati pred parlamentarne izbore sledeće godine.
Sputnik

Da li sve ovo znači da je Đukanoviću potreban NATO da bi pobedio na izborima? I od koga to treba ova vojna alijansa da brani Crnu Goru?

Politikolog iz Crne Gore Matija Nikolić za Sputnjik kaže da je jasno na koga misli vlast u Podgorici, iako Bošković nikoga nije javno imenovao kao „hibridnog napadača“.

„Tezu ’hibridnih ratova‘ crnogorska vlast provlači, posebno na unutrašnjoj medijskoj sceni, gde su kao glavni proizvođači tih ’ratova‘ označeni Srbija i Rusija. To se, dakle, čuje jasno i precizno od najviših predstavnika u Podgorici“, jasan je naš sagovornik.

Ko je dobrodošao?

Sve ranije izjave predstavnika vlasti u Crnoj Gori jasno su davale do znanja koga oni smatraju za glavnu pretnju.

„Jasno je da crnogorska vlast ovim samo, u stvari, želi da i dalje kreira sliku, po kojoj je NATO taj koji je dobrodošao u Crnu Goru, a da Srbija i Rusija, iako vekovni prijatelji i saveznici, više nisu dobrodošli. I ne samo to, nego da su oni postali glavni neprijatelji Crne Gore, ali i da su svi oni građani koji su na njihovoj strani — domaći izdajnici“, objašnjava Nikolić.

A gde je naša vojska?

Naš sagovornik se pita — kakvu potrebu ima bilo ko za vođenje „hibridnog rata“ u Crnoj Gori?

„Bitna je samo jedna stvar — šta misle građani Crne Gore? A oni nisu ni malo blagonakloni prema NATO. Ali ovakvim izjavama, kakva je Boškovićeva, stvara se utisak da je Crna Gora ugrožena i da će sada da je spasava neki NATO tim“, kaže Nikolić.

Naš sagovornik veruje da bi vlastima bilo mnogo bolje da se pozabave stanjem u sopstvenoj vojsci, jer čim zovu NATO u pomoć, znači da nešto nije u redu u ovom resoru.

Komentar