Rusija: Ne komentarišemo objave o sumnjičenju za špijunažu ruskog državljanina u Austriji

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je kao senzacionalističku objavu optužbe Austrije protiv ruskog državljanina Igora Zajceva, koji je osumnjičen za tajne aktivnosti u korist Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU), a na štetu Austrije.
Sputnik

„Veoma žalimo što postoje oni koji žele da reanimiraju ’zajedljivi siže‘, koji je u novembru prošle godine objavljen o ruskim špijunima u alpskoj republici i koji smo sa austrijskim partnerima, kako smatramo, zatvorili. U svakom slučaju, upravo u tom duhu su poslednjih meseci održavani bilateralni kontakti sa rukovodstvom Austrije“, saopštilo je Ministarstvo.

„Karakteristično je da su optužbe izražene u zloglasnom stilu ’vrlo verovatno‘ (highly likely). Pošto svrha takvih kleveta nije u suštini ozbiljan razgovor (inače bi se on vodio drugim kanalima), ne vidimo smisla da ih komentarišemo“, dodaje Ministarstvo.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo da je objavilo poternicu za državljaninom Rusije koji se sumnjiči za tajnu aktivnost u korist Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) „na štetu Republike Austrije“.

Komentar