Sibirski Maldivi: Opasnost i nadahnuće

Sputnik

Jezero u Novosibirsku koje je dobilo tirkiznu tropsku boju zbog deponovanja pepela iz obližnje elektrane privuklo je turiste širom sveta koji bi svojim objektivima da zabeleže ovaj fenomen.

Pošto su prvi selfiji na jezeru postali virusni na društvenim medijima, mesto je nazvano „Ruski Maldivi“ i postalo je veoma popularno među „instagramerima“ iz cele Rusije.

 

1 / 10
Ovo je veoma otrovno veštačko jezero napravljeno da bi se u njega izbacivao pepeo iz obližnje elektrane koja radi na ugalj.
2 / 10
Iz termoelektrane upozoravaju da jezero nije bezbedno za plivanje.
3 / 10
Ovo jezero ima specifičnu boju zbog kalcijuma soli i drugih metalnih oksida iz elektrane.

4 / 10
Voda je prepuna hemikalija koje mogu izazvati ozbiljne probleme na koži, saopštili su iz sibirske kompanije za proizvodnju struje.

5 / 10
Nedavno je objavljeno da će na tom mestu biti postavljena 24-satna zaštita kako bi se sprečili pohodi na „ruske Maldive“.
6 / 10
Upozorenje je objavljeno velikim slovima. Kako kažu, najveći rizik je ukoliko se upadne u vodu tokom pravljenja selfija.
7 / 10
Mada su najavljene mere bezbednosti, ostaje pitanje da li će to zaustaviti smele sibirske blogere da prave selfije okruženi tako opasnom lepotom.
8 / 10
Jezero su nazvali „Ruski Maldivi“ zbog prelepih nijansi plave boje, koje se ne menjaju ni kad se nebo naoblači. Sve to na Instagramu zaista izgleda prelepo,
9 / 10
Mnogo Rusa organizuje izlete pored jezera.
10 / 10
Ljudi su uprkos upozorenju nastavili da dolaze na jezero i poziraju za Instagram - od slikanja na obali, do leškarenja na jednogoru na naduvanje.
Komentar