Kijev i Moskva u stalnom pregovorima o Višinskom

Sudbina rukovodioca portala RIA Novosti Ukrajina Kirila Višinskog je stalni predmet pregovora Moskve i Kijeva, saopštio je zamenik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Vadim Pristajko.
Sputnik

„Ako bude doneta odluka, uskoro ćete saznati“, rekao je Pristojko na brifingu.

On nije isključio novi telefonski razgovor predsednika Rusije i Ukrajine, ali da trenutno nema dogovora o tačnom datumu.

„Biće telefonskih razgovora (sa Putinom). Znate da je faktički 99 odsto vremena bilo posvećeno oslobađanju naših mornara i drugih naših zatvorenika. O oslobođenju naših ljudi mi smo spremni da razgovaramo svaki dan“, rekao je Pristojko.

Sud u Kijevu pomerio je juče ročište na suđenju rukovodiocu portala RIA Novosti Ukrajina Kirilu Višinskom na 19. jul u 15 sati.

Rukovodilac portala RIA Novosti Ukrajina uhapšen je u Kijevu pre godinu dana. On je osumnjičen za podršku samoproglašenim republikama Donbasa i veleizdaju, za šta mu preti 15 godina zatvora.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je situaciju u vezi s Višinskim ocenio kao slučaj bez presedana i naveo da je novinar uhapšen zbog svoje profesionalne delatnosti.

Komentar