Maduro: Kristofer je izdajnik

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro u petak je nazvao svog bivšeg šefa obaveštajne službe Manuela Kristofera izdajnikom i rekao da je on pomogao u planiranju pobune vojske 30. aprila, koju je Maduro opisao kao puč.
Sputnik

U govoru koji je prenosila državna televizija, Maduro je rekao da ima puno poverenje u ministra odbrane Vladimira Padrina i predsednika Vrhovnog suda Maikela Morena, za koje su američki zvaničnici naveli da su pregovarali sa opozicijom oko planova za svrgavanje Madura, javio je Rojters.

Maduro: Amerika želi bogatstvo Venecuele

Maduro je naveo da su ga Padrino, Moreno i komandant predsedničke garde Ivan Hernandez upozorili na zaveru nedelju dana ranije.

Govoreći o bivšem šefu obaveštajne službe Kristoferu, Maduro je kazao da je on napustio svoje trupe, pobegao i još se krije.

Kristofer je na video-snimku sa tajne lokacije u četvrtak pozvao Venecuelance da „izgrade novu državu“ i bore se protiv korupcije.

Ranije ove sedmice, SAD su povukle sankcije prema Kristoferu, navodeći da se nadaju da će i druge visoke vojne ličnosti stati na stranu opozicionog lidera Huana Gvaida.

Komentar