Prvi put u Moskvi: Festival ulične umetnosti „Street Art“ posvećen herojima

Sputnik

Mladi i talentovani umetnici iz različitih zemalja i gradova za 4 dana festivala će stvoriti više od 50 umetničkih predmeta, a ključni događaj biće transformacija fasade umetničke platforme, koja će prikazati sliku heroja Sovjetskog Saveza, pilota Ivana Mihajloviča Astahova.    

1 / 10
Festival je nastao na osnovu projekta koji je pobedio na konkursu za grantove uz podršku Saveznog državnog budžetskog zavoda „Centar za podršku mladim kreativnim inicijativama“.
2 / 10
Nakon toga, projekat stvaranja umetničkih dela od strane mladih umetnika dobio je podršku Odeljenja za kulturu grada Moskve i podršku Ureda predsednika Ruske Federacije za javne projekte.
3 / 10
Umetnička platforma Kulturnog centra I.M. Astahova postala je prostor za realizaciju kreativnih ideja.
4 / 10
Festival, između ostalog, ima i dobrotvorni karakter, tako da će od 450 korišćenih limenki biti napravljen grafički objekat - portret legendarne Mone Lise, a prihod od prodaje dela savremene umetnosti će se koristiti za razvoj kreativnosti u sirotištima.
5 / 10
Umetnički direktor kulturnog centra Dmitrij Bikbajev zajedno sa kreativnim timom pretvorio je projekat u veliki festival.
6 / 10
Projekat je baziran na portretnom materijalu koji govori o istinitim pričama heroja koji su pokazali hrabrost u teškim životnim okolnostima.
7 / 10
Stilizovane slike će se pojaviti u različitim regionima zemlje. Prvi grafiti će se pojaviti tokom festivala i biće glavni događaj.
8 / 10
Na festivalu će učestvovati preko 100 mladih uličnih umetnika iz različitih krajeva zemlje koji će raditi pod nadzorom supervizora.
9 / 10
Geografija festivala obuhvata više od 20 gradova Rusije: Sankt Peterburg, Ufu, Krim, Smolensk, Čerepovec, Čeljabinsk, Rjazanj i druge.
10 / 10
Na kraju svakog dana festivala organizacioni odbor će izabrati jednog favorita, a 27. aprila pobednici festivala će biti proglašeni i nagrađeni vrednim nagradama.
Komentar