Bivši advokat Olivera Ivanovića: Ne verujem kosovskoj štampi

Bivši advokat Olivera Ivanovića za Sputnjik kaže da je skeptičan prema informacijama koje se plasiraju u kosovskoj štampi, a tiču se hapšenja četiri Srbina koja se sumnjiče za Ivanovićevo ubistvo.
Sputnik

Pripadnici Rosu upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe srpske nacionalnosti, od čega troje pod sumnjom da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića. Za petom osobom osumnjičenom da je ometala pripadnike policije u obavljanju dužnosti još se traga. Kancelarija tužilaštva saopštila je da je hapšenju prethodio nalog specijalnog tužilaštva, odnosno direkcije za istraživanje zločina.

Kosovska policija potvrdila da traga za zamenikom gradonačelnika Kosovske Mitrovice

Da li je ovde zaista reč o potencijalnim krivcima za ubistvo Olivera Ivanovića ili o nečemu drugom?

Advokat Nebojša Vlajić, bivši pravni zastupnik Olivera Ivanovića, kaže da je o svemu obavešten iz medija.

„Jedina informacija o ovome potiče iz albanske štampe, tako da nisam ni siguran koliko je sve to verodostojno i da li je istinito“, kaže Vlajić.

On napominje da je uveren da ne postoji čovek u Srbiji koji ne želi napredak u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića i da se ubica otkrije.

„Međutim, da li je ovo put ka tome i da li je ovo to, u to nisam siguran. Nemam još nikakvih zvaničnih informacija“, dodaje naš sagovornik. 

Kosovske specijalne snage uhapsili su Dragišu Markovića, Sašu Ćuričića, Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića. Traga se za Milanom Radojčićem, zamenikom kosovske policije.

Kosovska policija upala u prostorije Srbina koji se juče obratio Vučiću

Pripadnici Rosu upali su u njihove stanove, brutalno ih tukli puškama i nogama, a potom su ih odveli u nepoznatom pravcu.

Srpski političar Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici 16. januara ove godine.

Komentar