Bivši trener pohvalio reprezentaciju Rusije (video)

Bivši glavni trener fudbalske reprezentacije Rusije Gus Hidink objasnio je koje su jake strane aktuelnog sastava reprezentacije pomogle da se prođe grupna faza Svetskog prvenstva u fudbalu.
Sputnik
Tramp: Rusija obavlja fantastičan posao na Mundijalu

„Rusi su snažno odigrali prve dve utakmice turnira, ali su na njima potrošili mnogo energije. Reprezentacija ima nekoliko zanimljivih mladih igrača u centru terena koji mi se veoma dopadaju“, rekao je Hidink, prenosi portal „Čempionat“.

Holandski trener istakao je igru veznog igrača Aleksandra Golovina i napadača Fjodora Smolova i Artjoma Džube.

„Konkretno, dobar je Golovin. Osim toga, Rusi imaju dva odlična napada. Obojica su opasni“, rekao je Hidink.

On je ranije posetio trening reprezentacije u Novogorsku. Igrače je pozdravio, a zatim je zagrlio odbrambenog igrača Sergeja Ignaševiča, koji je sa reprezentacijom 2008. godine pod rukovodstvom holandskog trenera osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu.

Bivši nemački reprezentativac: Rusija bi mogla biti iznenađenje Mundijala

Reprezentacija Rusije je u grupnoj fazi pobedila Saudijsku Arabiju (5: 0) i Egipat (3: 1), a izgubila od reprezentacije Urugvaja (0: 3) i prošla u eliminacionu fazu turnira. Sada se izabranici Stanislava Čerčesova pripremaju za utakmicu osmine finala protiv Španije, koja će biti odigrana 1. jula na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi. 

Komentar