Simeone: U Argentini vlada anarhija — Mesi nije vođa

Trener madridskog Atletika, Argentinac Dijego Simeone, kritikovao je igru reprezentacije u porazu od Hrvatske (3:0) na Svetskom prvenstvu i poručio da Argentina nema vođu, što čak nije ni jedan od najboljih fudbalera sveta Lionel Mesi.
Sputnik

Argentina za prolaz dalje ima samo teoretske šanse, odnosno to zavisi od drugih rezultata u D grupi u kojoj su još Island i Nigerija, jer ima samo jedan bod.

Argentina bez selektora ide na Nigeriju?

„Mesi je jako dobar, ali kada igra pored vrhunskih igrača. Koga biste izabrali između Ronalda i njega u normalnom timu? Ne vidim vođu reprezentacije, vlada anarhija… Vidim ekipu koja je izgubljena“, rekao je Simeone, a prenosi „As“.

Temperamentni Simeone, reprezentativac Argentine čak 106 puta, odgovornost je prebacio i na selektora Horhea Sampaolija.

„Jasno je da u svlačionici igrači pokunjeni, a potrebni su borci. Svi kažemo da su fudbaleri najbitniji u igri, ali i selektor mora da ih natera da budu na nivou. On takođe učestvuje“, zaključio je Simeone.

Argentina se u poslednjem kolu sastaje sa Nigerijom, ali moraće da osluškuje vesti sa utakmica Islanda protiv afričke selekcije i bezbrižne Hrvatske.

Tanjug

Komentar