Skot fokusiran na dan volonterizma, ne želi da se bavi „preuzimanjem severa Kosova“

Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane „znamo koga“ i da li on zna od koga, američki ambasador Kajl Skot je rekao: „Mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala.“
Sputnik
Mislite li da Albanci neće krenuti da zauzmu sever Kosova?

Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio da će od „drugih partnera“ koji učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine zavisiti da li će se i SAD uključiti u taj proces, kao i da bi EU trebalo da nastavi da vodi taj dijalog.

Na pitanje novinara da li će se SAD uključiti u dijalog o KiM i da li je to u planu, Skot je rekao da „to pre svega zavisi od drugih partnera, ali dijalog treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine“.

„EU vodi ovaj dijalog i mi smo zadovoljni time i mislim da bi tako trebalo i da ostane“, naveo je Skot, koji je učestvovao u volonterskoj akciji „Naš Beograd“.

Na pitanje od kojih partner to zavisi, rekao je da cela međunarodna zajednica ima ulogu u tome.

„Mi hoćemo da podržavamo mir i stabilnost u regionu i to bi značilo EU, ali na kraju i cela međunarodna zajednica i UN“, naveo je Skot.

Na pitanje na koji bi način Amerika mogla da se uključi, on je ponovio da to zavisi od partnera i da neće ići u detalje.

Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane „znamo koga“ i da li on zna od koga, Skot je kazao: „Mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala.“    

Komentar