Sindi, Naomi, Klaudija... Neostvarivi ideali devedesetih

Sputnik

Sindi Kraford, Naomi Kembel, Klaudija Šifer, Karla Bruni, Helena Kristensen… Svi su znali imena ovih legendarnih modela, čija su lica krasila naslovne stranice brojnih časopisa, ali i reklame i filmove. Pogledajte koje su to žene postale istinske modne ikone.

1 / 16
Francuski model Leticija Kasta u venčanici kuće „Iv Sen Loran“ na modnoj reviji povodom kolekcije proleće/leto 1999. godine u Parizu.
2 / 16
Supermodel Naomi Kembel pozira sa svojom voštanom „dvojnicom“ u muzeju „Madam Tiso“ u Londonu. Britanska manekenka i kraljica modne piste prva je od savremenih supermodela koja je uvrštena u postavku ovog čuvenog muzeja.
3 / 16
Češki top-model Eva Hercigova pozira za fotografiju u Kanu tokom 49. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu 1996.
4 / 16
Jedan od omiljenih modela britanske kreatorke Vivijen Vestvud Linda Evanđelista na modnoj reviji povodom kolekcije proleće/leto 1996. u Parizu.
5 / 16
Naga Sindi Kraford na naslovnoj stranici avgustovskog izdanja časopisa „Eskvajer“ iz 1995. godine. Prethodni broj je pokrivao priču o tome kako se Ričard Gir, bivši muž Krafordove, bori sa njihovim nedavnim raskidom.
6 / 16
Nemački supermodel Klaudija Šifer prolazi trgom u Cirihu, u Švajcarskoj, na putu za pres-konferenciju povodom nemačke kandidature za organizaciju Svetskog prvenstva 2006.
7 / 16
Kanadska manekenka Jasmin Gauri obučena kao gejša na modnoj reviji kuće „Živanši“ povodom kolekcije jesen/zima 1997. britanskog dizajnera Aleksandra Makvina.
8 / 16
Model Nadja Auerman na modnoj reviji kreatora Volfganga Jopa na povodom prolećne kolekcije u Njujorku 1995.
9 / 16
Model i glumica El Makferson na događaju 1997. godine. Dvojica muškaraca pokušala su da je ucenjuju preteći joj da će postaviti njene slike na internet i otkriti njene tajne.
10 / 16
Britanski model Tajra Benks nosi model „Viktorija sikreta“ na modnoj reviji Njujorku.
11 / 16
Supermodel Kejt Mos priprema se za modnu reviju 1999.
12 / 16
Danska manekenka Helena Kristensen nosi model Karla Lagerfelada na modnoj reviji povodom kolekcije jesen/zima 1995. u Parizu.
13 / 16
Model „Kelvina Klajna“, Amerikanka Kristi Turlington.
14 / 16
Holandski model Karen Malder na reviji kreatora Karla Lagerfelada na modnoj reviji povodom kolekcije proleće/leto 1994. u Parizu.
15 / 16
Otvaranje „Fešn kafea“ u francuskoj četvrti Nju Orleansa, slev: El Makferson, Klaudija Šifer, Naomi Kembel i Kristi Turlington.
16 / 16
Supermodel Hajdi Klum obučena kao anđeo na modnoj reviji „Viktorija sikreta“ na Menhetnu.
Komentar