Tajland voljan da bude domaćin samita Trampa i Kima

Tajland je voljan i u mogućnosti je da bude domaćin sastanka američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, ali nikakvih planova o tome nema, rekao je tajlandski ministar spoljnih poslova Don Pramudvinaj.
Sputnik

Don je to izjavio na konferenciji za medije, nakon što je jedan novinar konstatovao da je Bangkok jedno od nekoliko mesta na kojem bi mogao da bude održan samit, koji je Tramp najavio za početak juna, o denuklearizaciji Severne Koreje.

Da li se Kim prerano predao: Tramp obećava „čvrstu ruku“

Don je rekao da je Tajland u mogućnosti da pomogne kad je reč o održavanju tog sastanka i podsetio da je njegova zemlja ranije već bila domaćin pregovora između dve zemlje, uključujući niz pregovora 2000. godine koji je doveo do poboljšanja odnosa.

On je napomenuo da su spekulacije o Tajlandu kao mestu susreta Trampa i Kima potekle isključivo iz novinskih navoda.

Inače, Tajland ima jednu od najvećih američkih ambasada regionu, a uz to je u prijateljskim odnosima i sa SAD i sa Severnom Korejom, navodi američka agencija.

Među ostalim lokacijama koje su pominju kao moguća mesta predstojećeg susreta lidera SAD i Severne Koreje su Singapur, Ženeva, Helsinki, Stokholm i Oslo.

Tanjug

Komentar