Optuženi za obaranje aviona MH-17 izvršio samoubistvo u Ukrajini

Nacionalne policije Nikolajevske oblasti u Ukrajini saopštila je da je u Nikolajevu 29-godišnji muškarac, koji je radio na mestu v. d. direktora jednog od regionalnih javnih preduzeća, izvršio je samoubistvo.
Sputnik
Pet država će kazniti krivce za pad aviona MH17 iznad Donbasa

„Pokrenut je krivični postupak prema Članu 1 Stav 115 Krivičnog zakona ’ubistvo sa predumišljajem‘, kako zahteva postupak u takvim slučajevima. U toku je istraga“, navodi se u saopštenju pres-službe policije.

Policija navodi da se tokom incidenta porodica pokojnika nalazila u stanu. Muškarac je umro na putu do bolnice.

Prema pisanju lokalnog lista „Novosti N“, ispostavilo se da se radi o Vladislavu Vološinu, koji je optužen za napad na „boing 777“ avio-kompanije „Malezija erlajns“ na istoku Ukrajine.

List piše da je moguće da je Vološin izvršio samoubistvo zbog finansijskih problema vezanih za remontne radove na međunarodnom aerodromu grada Nikolajeva, u kome je on radio kao v. d. direktora.

Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je leteo na liniji MH-17 iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. na istoku Donjecke oblasti. U nesreći je poginulo 283 putnika i 15 članova posade — građana 10 država.

Komentar