Ruski lekovi protiv bola u leđima i zglobovima

Bolovi u leđima i zglobovima su veoma česti i podjednako zastupljeni među mlađom i starijom populacijom. Dugačak je spisak razloga zbog kojih se javljaju bolovi, a mi vam nudimo lekove ruske narodne medicine koji pomažu da se bol umanji ili potpuno otkloni.
Sputnik

Dok je kod starijih ljudi bol obično posledica degenerativnih procesa, kod mladih se on javlja zbog načina života. Dugo sedenje za računarom, nedovoljno kretanje, loša ishrana i narušena ekologija dovode do pojave bolova u leđima i zglobovima.

Dermatitis — lečenje ruskim narodnim lekovima

Narodni ruski lekovi će vam pomoći da bol umine ili čak da vremenom potpuno nestane.

— Rese breze. Najbolje ih je skupljati dok su još sasvim mlade i sušiti u tamnoj prostoriji. Jednu supenu kašiku prelijte sa četiri čaše kipuće vode i kuvajte na tihoj vatri pola sata. Prohladite, procedite i prespite u staklenu flašu. Pijte po čašu pre jela tokom dana. Ovaj čaj pomaže kod bolova koji nastaju kao posledica reumatizma i okoštavanja pršljenova.

— Hladne komprese od krastavca. Sveži krastavac narendati, položiti na gazu ili pelenu, prisloniti na bolno mesto, obložiti plastičnom folijom i zagrejati. Držati dok se ne osuši. Po potrebi ponoviti.

— Kantarion. Otprilike tri ravne supene kašike suvog kantariona preliti čašom kipuće vode. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta. Pelenu potopiti u topli, ali ne vreli čaj, iscediti i prisloniti na bolno mesto. Obmotati plastičnom folijom ili celofanom (može da posluži i plastična kesa), utopliti i držati dok se kompresa ne osuši. Po potrebi ponoviti.

— Lovor. 100 g lovorovog lišća isitniti staviti u teglu i preliti sa 2 dl lanenog ulja (može i suncokretovo ili maslinovo). Ostavite da odstoji dve nedelje. Za brže rezultate možete teglu grejati na pari (na tihoj vatri). Nakon što odstoji, ulje procediti, sipati u staklenu flašu i čuvati na tamnom i hladnom mestu. Po potrebi mazati bolno mesto.

Kako sprečiti pojavu proširenih vena i postojeće izlečiti ruskim narodnim lekovima

— Tri kokošija jaja razbiti, dodati 100 g guščije masti, 100 g ražanog brašna i 100 g meda. Sve sastojke dobro sjediniti i prebaciti u staklenu teglu, držati na tamnom i hladnom mestu ili frižideru. Svakodnevno po jednu kafenu kašičicu ove masti izvaditi iz tegle, malo zagrejati i namazati na bolno mesto. Obmotati pelenom, plastičnom folijom ili kesom, utopliti. Kafenu kašičicu iste smese kuvajte pet minuta na tihoj vatri u 2 dl mleka. Piti ujutru i uveče pre jela.

— List kupusa i bokvice usitniti u avanu, naneti na gazu i potom na bolno mesto. Obmotati plastičnom folijom ili kesom, utopliti. Držati tokom noći. Ponavljati po potrebi.

— Plovode divljeg kestena oljuštiti i izrendati. Tri čaše očišćenog i usitnjenog kestenja sipati u veću staklenu teglu, preliti sa pola litre rakije i držati mesec dana na tamnom mestu. Procediti, sipati u staklenu flašu. Praviti obloge i prislanjati na bolna mesta

— Odlično sredstvo za usporavanje procesa okoštavanja se pravi od 200 gr očišćenih čenova belog luka i 500 gr brusnice (sveže ili smrznute). Sastojke samleti u blenderu. Prebaciti u staklenu teglu zapremine 2 l i ostaviti na tamnom i hladnom mestu da odstoji. Sledećeg dana dodati kilogram lipovog meda. Sve promešati i ponovo ostaviti da odstoji. Svakog dana jesti po jednu kafenu kašičicu pola sata pre jela.

Komentar