Zbog greške sudije odblokirana imovina Todorićevih direktora

Odlukom Županijskog suda u Zagrebu biće odblokirana imovina svih optuženih obuhvaćenim istragom u slučaju „Agrokor“, prenosi „Indeks“.
Sputnik

Istražnog sudiju koji je doneo odluku o blokadi imovine, Županijski sud u Zagrebu tereti da je počinio bitne povrede Krivičnog zakona, da je presudu napisao nečitko i nerazumljivo, uz niz pravopisnih grešaka.

Todorić ponovo optužuje: Plenković je uništio „Agrokor“

Kako se podseća, u decembru prošle godine blokirana je imovina svih 15 osumnjičenih u slučaju „Agrokor“, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana. Blokirana je i imovina nekoliko Todorićevih saradnika i direktora iz „Agrokora“ kao mera obezbeđenja s obzirom da je odštetni zahtev „Agrokora“ težak 1,62 milijarde kuna.

„Ukida se rešenje o određivanju privremene mere osiguranja imovinskopravnog zahteva od 20. 12. 2017. godine i predmet se vraća sudiji istrage na ponovno odlučivanje“, stoji u presudi Županijskog suda koja je danas objavljena.

Prihvaćena je žalba Ivice Todorića, ali njemu se neće odblokirati imovina, već se menja obrazloženje, navodi hrvatski portal.

Naime, u prethodnom rešenju stajalo je da je reč o meri osiguranja oduzimanje imovinske koristi „pribavljene krivičnim delom“, a sada bi trebalo da stoji da su to „mere osiguranja imovinskopravnog zahteva“.

 

Tanjug

Komentar