Tači tvrdi: Motivi ubistva Ivanovića mafijaške prirode

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da zasad nema indicija koje bi aludirale na to da je ubistvo Olivera Ivanovića bilo etnički motivisano, a da prvi podaci ukazuju na kriminalne, mafijaške motive.
Sputnik

Tači smatra da će "istina izaći na videlo, iako će nekoga to boleti".

Veselji: Ubistvo Ivanovića je teror jednih Srba nad drugim Srbima

„Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Zasad nema indicija koje bi aludirale na etnički motivisan slučaj, ali prve informacije ukazuju na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo sa srpskim vlastima kako bismo dobili adekvatne informacije“, rekao je Tači za televiziju N1.

Upitan otkud zna da je ubistvo kriminalne prirode kad nema nikakvih javnih rezultata, Tači je rekao da se radi o preliminarnim podacima istražnih organa.

„Dalje ne mogu da govorim. Tu su i relevantne institucije koje će dati svoje rezultate. Međutim, možda postoje i kriminalne strukture povezane sa određenim političkim krugovima“, rekao je Tači.

Ivanović je 16. januara ubijen ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, a istraga o ovom ubistvu je još u toku, koliko je javnosti poznato, bez bilo kakvih rezultata.

 

Tanjug    

Komentar