- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Derbi za pamćenje: Partizan izborio majstoricu posle drame protiv Zvezde

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2024
Pratite nas
Odbojkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u četvrtoj utakmici finalne serije rezultatom 3:2 (25:23, 27:25, 22:25, 22:25, 15:13) čime su obezbedili majstoricu odnosno peti derbi u finalnoj seriji prvenstva Srbije. Crveno-beli poveli su posle prva dva duela 2:0, ali uporni crno-beli nisu im dopustili da iskoriste meč lopte.
Odbojkaši Crvene zvezde poveli su rezultatom 2:0 u finalnoj seriji, ali nisu iskoristili prvu meč loptu i Partizan je zapretio povratkom.
U četvrtu utakmicu crno-beli ušli su silovito, stekli su pet poena prednosti, ali je Zvezda postepeno nadoknađivala zaostatak. Set je ušao u neizvesnu završnicu, ali je ipak pripao Partizanu.
Crveno-beli bolje su otvorili drugi set, ali je odbojkaše Partizana sjajnim poenom razbudio Milija Mrdak koji je izjednačio rezultat. Kratkog daha je bilo buđenje jer su ponovo inicijativu preuzeli odbojkaši Zvezde i poveli su čak 17:10.
Sve je vodilo ka tome da će gosti osvojiti set, ali usledio je neverovatni preokret Partizana.
Velika borba vodila se u trećem setu, prednost se smenjivala sa jedne na drugu stranu, ali onda su odbojkaši Zvezde ponovo prvi pojačali ritam i stekli osetnije vođstvo koje su ovoga puta morali da sačuvaju.
Pet poena prednosti imali su crveno-beli, ali Partizan ni tada nije odustao. Poen po poen, ponovo su se primakli, a u tome su najviše pomgali as servisi Novice Bjelice.
Dejo je održavao prednost gostiju , ali nije ona bilo dovoljno velika da se bezbrižno uđe u samu završnicu jer su crno-beli konstantno pretili. Još jednom je Partizan uspeo da izjednači, ali uspela je Zvezda da odoli razliku i osvoji treći set.
Neizvesno je počeo četvti set, a onda su domaćini stekli prednost. Nije to vođstvo bilo previše ubedljivo, preokrenula je Zvezda koja je serijom stigla do tri poena prednosti. Zahvaljujući fantastičnoj igri Nikole Žugića gosti su osvojili i četvrti set.
Odlučujući set bolje su otvorili odbojkaši Partizana koji su pažljivije čuvali vođstvo nego što je to bio slučaj u četvrtom setu. Pet poena prednosti imali su crno-beli i uspeli su da održe svoj ritam do kraja.
Mnogo prilika propustila je Zvezda u ovoj i prethodnoj utakmici pa se zaista može reći da je Partizan zaslužio petu utakmicu.
Strahinja i Nemanja Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2024
SPORT
Brat Nikole Jokića udario navijača – NBA pokreće istragu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala