- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva kraha, jedan otkaz – i podrška za prijatelja posle „punjenja baterija“ na već dobro poznat način

© AP Photo / Radivoje PavicicNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
Pratite nas
Novak Đoković je krajnje neočekivano eliminisan, prvo u osmini finala Mastersa u Monte Karlu, a zatim i u četvrtfinalu Srpska opena u Banjaluci. Usledilo je povlačenje s turnira u Madridu i odlazak u prirodu, gde je uživao u ribolovu na Plivskom jezeru u Jajcu, ali ipak nije propustio dolazak na finale takmičenja gde je podržao Dušana Lajovića.
Rešio je Novak Đoković da odmori misli i da odloži na kratko reket. Nije želeo da forsira, možda i zbog toga što je desni lakat ponovo počeo da pravi problem.
Steznik oko podlaktice krasio je ruku koja je operisana pre nekoliko godina, a nije tajna da je srpski i svetski broj jedan sve podredio Rolan Garosu krajem maja. U takvim situacijama, odmor je najbolji i jedini (pravi) lek.
Zbog toga i ne čudi što je u subotu stigla vest koju su saopštili organizatori turnira u Madridu da se Novak Đoković povukao.
Kako je Novak ove nedelje boravio u Banjaluci na turniru Srpska open, gde je eliminisan od sunarodnika Dušana Lajovića, tako je odlučio da ostane još malo u Bosni i Hercegovini i posetio je Jajce.
Prema navodima medija iz BiH i Republike Srpske, Nole je boravio na Plivskom jezeru, gde je uživao u ribolovu u društvu Sanjina Hasića, člana Sportskog ribolovnog društva „Zlatovčica“ iz Jajca.
Prvi reket Srbije i sveta pronašao je svoj način da napuni baterije i odmori se malo od tenisa, reketa i loptice, što je uglavnom i radio tokom karijere kada nije sve išlo onako kako je planirao.
„Hvala za nezaboravan dan i posetu, ljubi te brat“, napisao je Sanjin Hasić uz zajedničku fotografiju s Novakom koju je podelio na društvenim mrežama.
Novak je boravio u vikendici Ismeta Popaja Cunog. I dok je Đoković odlučio da spas potraži u prirodi, oglasio se Australijanac Džon Milman, koji je poručio da je za njega Đoković favorit broj jedan za podizanje pehara u Parizu.
„Mislim da još nismo videli najbolji Novakov tenis na šljaci. Očekujem ga na vrhunskom nivou u Rimu. I sam je rekao u prošlosti da dostiže optimalnu formu u prestonici Italije. Moj izbor glasi ovako. Novak Đoković, Karlos Alkaras, Rafael Nadal, ukoliko bude igrao. Tu je i Janik Siner“, napisao je australijski teniser.
Novakovom raspoloženju doprinelo je i finale Srpska opena, njegov veliki prijatelj i rival koji ga je eliminisao sa takmičenja Dušan Lajović je uspeo da savlada Andreja Rubljova i osvoji titulu, a Đoković je sve to posmatrao iz svečane lože i zdušno navijao za svog zemljaka.
Đoković nije propustio priliku da čestita Lajoviću na drugoj karijernoj ATP tituli.
Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
SPORT
Grk osporavao Rusa, pa se javno pokajao: „Moj um je bio na drugoj planeti“
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
SPORT
Dušan lavljeg srca pobedio Rubljova za titulu u Banjaluci!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala