Slede crni dani i meseci za ugostiteljstvo

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZ Prezentacija piva na otvaranju "Zelene nedelje" - poljoprivrednog sajma u Berlinu 15. januar 2016.
Prezentacija piva na otvaranju Zelene nedelje - poljoprivrednog sajma u Berlinu 15. januar 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog pandemije korona virusa, do jedne trećine ugostiteljskog sektora u Velikoj Britaniji moglo bi se u narednim mesecima suočiti s rizikom od zatvaranja, piše londonski „Indipendent“.

Predsednica udruženja kompanija u tom sektoru Kejt Nikols pozvala je vladu da preduzme hitne mere kako bi bilo odloženo plaćanje nagomilanih kirija za izdavanje lokala, u kojima sada nema posetilaca.

Ona je takođe zatražila da program isplate novčanih naknada za ugostiteljske radnike koji sada ne idu na posao, bude produžen zbog onih objekata koji će, usled toga što će obaveza socijalnog distanciranja u njima ostati na snazi, neminovno slabije poslovati mesecima pošto mere izolacije u zemlji budu ukinute.

Iz ovog sektora nadležnima poručuju i da je novčana pomoć koju od vlade sada dobijaju zaposleni u barovima, restoranima i hotelima neadekvatna, jer u nju nije uračunat značajan dodatni prihod u vidu napojnica, već pokriva samo ugovorom zagarantovane zarade, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala