- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Žetoni odlaze u prošlost: Kako će se ulaziti na perone glavne autobuske stanice na Novom Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNova autobuska stanica imaće 44 polazna perona, 12 dolaznih i devet dolazno-polaznih za turističke linije, odnosno ukupno 65 perona u okviru građevinskog kompleksa
Nova autobuska stanica imaće 44 polazna perona, 12 dolaznih i devet dolazno-polaznih za turističke linije, odnosno ukupno 65 perona u okviru građevinskog kompleksa - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2024
Pratite nas
Direktor marketinga Beogradske autobuske stanice Željko Pavićević izjavio je da se na perone stanice koja se otvara na Novom Beogradu, više neće ulaziti sa žetonima, već očitavanjem bar-koda.
"Ovde će biti praktično aparati sa kojima se čekirate, na kartama će biti bar-kod, i tako će se ulaziti na peron", rekao je Pavićević za Tanjug.
On je rekao da će stanica zvanično početi sa radom 29. septembra kada se očekuje prvi polazak u 3.50 minuta iz Beograda za Novi Sad.
"Poslednji polazak sa Savskog trga, odnosno Železničke 4, gde se nalazi trenutno autobuska stanica biće u 00.50 časova za Ljubljanu. Istog trenutka kada otpratimo poslednji autobus, startuje sa radom nova stanica", rekao je Pavićević.
Na novu autobusku stanicu koja se nalazi na Novom Beogradu u Bloku 42, kako je pojasnio Pavićević, putnici mogu da dođu iz ulice Antifašističke borbe gde postoje dva ulaza u stanicu.
"Ulaskom u zgradu, putnici dolaze do biletarnice gde mogu da kupe kartu za željeni pravac. Takođe u nekim danima ispred nas, pustićemo onlajn prodaju karata, tako da će svi imati mogućnost kupovine karata preko interneta. Svi oni koji su ranije kupili karte, obavešteni su o novoj lokaciji stanice", rekao je Pavićević.
Prema njegovim rečima na karti je naznačen peron sa kojeg polaze i ističe da se u nedelju kada sa radom počinje nova autobuska stanica, ne očekuju veće gužve ili čekanje u redovima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala